Istoria familiei

Ferma este situată în Transilvania, în inima Țării Bârsei, în mica zonă Glăjerie (la câtiva kilometri de Râșnov, de Predeal, de Busteni și de Bran sau Brașov), la răscrucea de drumuri între Valea Râșnoavei și pasul Rucăr-Bran.

Noi suntem o familie în care părinții - Gheorghe Mihai și Cornelia Petronela lucrează împreună cu copii și nepoții: Cristian Mihai, Carmen și Ana-Iris, și Corneliu Ioan, Beatrice și Lara Maria, și angajat Peter, care face parte din familie.

Ferma noastră a existat de mai multe generații.

Inițial, bunicii au deținut 100 de oi, două perechi de boi și cinci vaci de carne si de lapte din rasa BRUNA ALPINA (SCHWYZ). În 1950, bunicii au fost constranși să reducă efectivul de animale de la fermă, efectiv pe care l-a cedat în administrarea CAP iar copii au trebuit să plece la „fabrica”.

Eu, Gheorghe Mihai, am urmat Conservatorul, dar cu toate acestea nu am uitat ce m-au învațat bunicii, pentru ca ferma să existe și în prezent.

În 1990, am ales să revin pe vale la vechea fermă creată de bunicii mei și am pus bazele unei noi ferme. Am crescut aici și astfel, reiau activitățile specifice fermei.

În 2000, pun accentul pe ferma agroturistică, efectivele de animale de carne iși iau locul alături de turma de oi și de vaci de lapte, pentru a oferi oaspeților noștri produsele specifice unei gospodării, astfel acesta este începutul fermei agroturistice, care in scurt timp va deveni domeniul principal de activitate al fermei.
Fotografie de familie

Fam. prof. Cristolovean Mihai

Vodafone: 0773.32.40.79

E-mail: contact@valearasnoavei.ro