Atracții turistice

Vă prezentăm o selecție din variatele atracții turistice ale zonei. Vă rugăm să ne consultați pentru mai multe informații specifice:

  • în apropiere de Ferma agroturistică (până la 15 minute de mers pe jos): Parcul Național Bucegi
  • Cheile Râșnoavei (Toponimul Zonei: Colții Cheii)
  • Pârtiile din Predeal și Poiana Brașov, Rezervația Postăvaru, Peștera Râșnov (amenajată în 2010), Cetatea Râșnov, Cetatea Prejmer, Castelul Bran, Biserica Ortodoxă din sec. XIII, Biserica Evanghelică, teren de fotbal, teren de paintball pe Valea Râșnoavei, pescuit pe Râul Mare la păstrăv curcubeu, echitație , Escaladări, tiroliana, Bungee-jumping în Cheile Râșnoavei;
  • la mai puțin de 30 de minute de condus: Cetatea Brașovului, Biserica Neagră, Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Țesătorilor, Biserica ortodoxă Sf. Nicolae din Brașov, Cetatea Făgărașului, Parcul Național Piatra Craiului, Rezervația Naturala Poiana Narciselor

Documentar, denumirea Râşnovului apare prima dată în anul 1331 ca Rosenau, în traducere „Poiana rozelor”, „rose” însemnând „roză, trandafir”, superba floare întâlnindu-se şi pe stema oraşului (Floarea de Maces).

Cei trei trandafiri apar şi pe cel mai vechi sigiliu al Râşnovului de pe la anul 1500, având legenda „Sigill Sedis dicte Rosenaw”, care a fost folosit încă în secolul al XIX-lea. În zona viitorului oraş medieval, la aproximativ trei kilometri nord-vest, se află cea mai importantă fortificaţie romană din Ţara Bârsei, castrul roman CUMIDAVA, iar la 1,5 km de oraş a fost cercetată una dintre cele mai cunoscute aşezări post-romane, cea de la „Râşnov- Blocuri”. În perioada feudalismului dezvoltat, oraşul Braşov devine cel mai mare şi important centru economic din Transilvania iar alături de el, Râşnovul devine al doilea târg din Ţara Bârsei, la 1427 regele Sigismund de Luxemburg, când vizitează oraşul şi cetatea, acordă dreptul râşnovenilor de a ţine târg.

Marea invazie tătară de la 1241, când Ţara Bârsei este arsă şi pustiită, precum şi invaziile care au urmat, determină locuitori Râşnovului să se gândească la construirea unui sistem de apărare puternic şi eficient. Astfel, cu ajutorul sătenilor din Cristian şi Vulcan, este construită cetatea devenită în timp simbolul oraşului. Se pare că, în scurta lor şedere în zonă, între 1211şi 1235, cavalerii Odinului Teutonic au trecut şi au pus piatra de temelie la actuala cetate. Cetatea a fost construită pe locul unei aşezări dacice cunoscută în antichitate, în opera geografului Ptolemeu, sub numele de „Cumidava”, toponim ce va fi înprumutat şi de viitorul castru roman construit după războaiele daco-romane.

Un important monument de cult al oraşului este biserica evanghelică construită iniţial, în secolul al XIII-lea, ca bazilică romanică, transformată ulterior, după Reformă, într-o impunătoare construcţie în stil gotic.

La fel de importantă este şi biserica ortodoxă „Sfântul Nicolae”, ctitorită cu ajutorul domnitorului Ţării Româneşti Dan I în anul 1384, monumentul fiind considerat cel mai vechi edificiu de cult ortodox din sud-estul Transilvaniei.

Puteți găsi la noi fructe, brânzeturi, lapte, carne de vită - mânzat și carne de miel, carne de pasăre, ouă de la ferma noastră, slaninuță, păstrav și diverse produse agricole de la alți producători (vin, miere) în funcție de anotimp.

Restaurantele cele mai apropiate:

  • Pocalul de Aur (Brasov) Vila Alexandra, telefon 0268 262 203, Poiana Brasov
  • Sergiana (Brasov) Muresenilor 27 Telefon: 0268 419 775 si 0723 294 923
  • Butoiul Sasului (Brasov) Republicii 53- 55 Telefon: 0268 410 499 ; 0368 101 109 Email: office@butoiul-sasului.ro
  • Roata Norocului (Brasov) Strada Crisan nr. 6 Telefon: 0268 412 324, 0744 548 684
  • Coliba Vanatorului (Bran Brasov) str. Branului 125 Telefon: 0268 510800
  • Ceasu Rau (Brasov) Iuliu Maniu nr. 58, Telefon: 0268 476 670
Roti de cascaval
Slanina si usturoi
Bulz pe jar
Zup

Fam. prof. Cristolovean Mihai

Vodafone: 0773.32.40.79

E-mail: contact@valearasnoavei.ro